Groepspraktijk met psychologen, psychotherapeuten, relatietherapeuten, seksuologen, bemiddelaars en coachen op de grens van Leuven met Kessel-lo en Heverlee.
Groepspraktijk met psychologen en therapeuten in Leuven.
team > Amber Zahr

Amber Zahr - Groepspraktijk Leuven

Amber Zahr, seksuoloog en psychotherapeut
Amber Zahr - seksuoloog, psychotherapeut
OPGELET: contacteer me bij voorkeur per email
E-mail: amber[SPAM-BESCHERMING-VERWIJDER-DIT]praktijk[SPAM-BESCHERMING-VERWIJDER-DIT]-traject
Telefoon: 0497/57.86.04
Adres: groepspraktijk Traject - Tiensesteenweg 1, 3010 Kessel-Lo (Leuven)
Wegbeschijving: open onze contact pagina, of toon op kaart vanuit Leuven, Kessel-Lo, Heverlee of te voet van Leuven station

Seksuoloog en psychotherapeut i.o.

Je kan bij mij terecht met je seksuele en relationele vragen en bezorgdheden, zowel individueel als als koppel. Als seksuoloog benader ik seksuele moeilijkheden steeds vanuit een verbredend perspectief. Een onderdeel hiervan is om samen te exploreren hoe je seksualiteit beleeft en betekenis geeft. Dit kan vaak al helpend zijn in het verkrijgen van nieuwe inzichten. Doorgaans is het nodig om niet constructieve patronen te doorbreken. Seksualiteit is echter complex en wordt beïnvloed door verschillende factoren. Om de kans op verandering te vergroten combineer ik in mijn aanpak gesprekstherapie met belevingsgerichte oefeningen.

Naast seksuologische vragen buig ik mij ook graag mee over de meer therapeutische vraagstukken rond bijvoorbeeld hechting en balans in relaties, de start van een nieuwe relatie, omgaan met conflict, het afsluiten van een relatie, het verwerken van een relatiebreuk, etc. Ook voor relationele moeilijkheden in de brede zin (bijvoorbeeld identiteitsterkte, gezinsdynamieken, vriendschappen die stroef lopen, etc.) kan je bij mij terecht.

Als psychotherapeut (in opleiding) hanteer ik een integratieve benadering: interactionele vormgeving. Dit is een recente therapeutische stroming die elementen combineert uit systeemtherapie, experiëntiële therapie, lichaamsgerichte therapie en creatieve therapie. Enkele technieken hieruit zijn het werken met beelden, stoelenwerk, werken rond identiteit en subpersoonlijkheden, installeren van een veilige plek, etc. Op deze manier kan ik mij als therapeut flexibel aanpassen aan jouw noden en behoeften. Wanneer we merken dat gesprekstherapie niet toereikend is, kunnen we steeds samen onderzoeken welke therapeutische interventies het meest passend zijn voor jou als persoon en voor je hulpvraag.

Binnen het kader van onze groepspraktijk Traject word ik ook actief bijgestaan door een team van collega therapeuten, coachen en bemiddelaars. Hierdoor kunnen wij je als team ook professionele ondersteuning bieden voor andere aspecten van je situatie, als dit nodig zou zijn.

Amber Zahr

Als persoon ben ik een creatieve bezige bij die vol verwondering in het leven staat. Om mijn batterijen op te laden trek ik wekelijks te paard de natuur in en geniet ik graag van een kop koffie in goed gezelschap. In mijn vrije tijd lees ik boeken over hechting, luister ik naar podcasts over seksualiteit en reflecteer ik over relationele vraagstukken met mijn omgeving. Vanuit deze interesse groeide mijn wens om professioneel te werken rond seksualiteit en relaties en startte ik de studies van seksuologie.

Als therapeut (in opleiding) richt ik mij op jou als individu in al je facetten, ook los van het probleem. Ik probeer steeds om mee te denken vanuit jouw beleving. Mijn doel is om tot een therapeutische relatie te komen waarin authentieke verbinding mogelijk is en groei kan plaatsvinden. Om dit te bereiken geloof ik sterk in een basis van vertrouwen en veiligheid, van waaruit we samen op avontuur kunnen gaan en je in je eigen kracht kan gaan staan. Ik zie mijn rol daarom niet als ‘expert’ maar als hoopvolle procesondersteuner.

Opleiding en ervaring

  • Seksuoloog bij groepspraktijk Traject | vanaf 2024
  • Vierjarige postgraduaat psychotherapie in de interactionele vormgeving (Educatieve Academie) | vanaf 2023
  • Master Seksuologie (KU Leuven) | 2021-2024
  • Master Criminologische wetenschappen (KU Leuven) | 2015-2020