Groepspraktijk met psychologen, psychotherapeuten, relatietherapeuten, seksuologen, bemiddelaars en coachen op de grens van Leuven met Kessel-lo en Heverlee.
Groepspraktijk met psychologen en therapeuten in Leuven.

Menopauzeconsulenten in Leuven

De menopauze, soms ook wel 'de overgang' genoemd, is de overgangsperiode van de vruchtbare naar de niet vruchtbare levensfase van de vrouw.

Meestal begint de menopauze wanneer de voorraad eicellen opraakt en de menstruele cyclus stil valt. Hierdoor daalt het niveau van vrouwelijk hormoon (oestrogenen) in het lichaam, waardoor er een reeks van veranderingen optreedt.

De menopauze kan echter ook ontstaan door fysieke ingrepen, zoals chemotherapie en bestralingen tijdens de behandeling van kanker of een operatie waarbij de eierstokken worden weggenomen. De menopauze treedt dan plots in, zonder 'overgang'.

Menopauze klachten

De veranderingen die de menopauze teweeg brengt, kunnen aanleiding geven tot klachten of emotionele moeilijkheden zoals bijvoorbeeld:

  • opvliegers

  • slapeloosheid

  • nachtelijk zweten

  • emotionele schommelingen

  • depressieve gevoelens

  • relatieproblemen

  • verstoord bloedingspatroon

  • droge slijmvliezen

Deze overgang hoeft echter niet altijd aanleiding te geven tot klachten. Voor veel vrouwen is de hinder beperkt.

Menopauzeconsulent

Een menopauzeconsulent is opgeleid om jou te ondersteunen in het proces van de menopauze als geheel.

Waar een huisarts of specialist zich typisch richt op enkele medische aspecten, kan een menopauzeconsulent je helpen om de verschillende elementen te verbinden in het grotere verhaal.

We helpen je met praktische oplossingen en ondersteunen je bij het vinden van nieuwe evenwichten voor jezelf of in je relatie. We zoeken mee naar wat een gelukkige en gezonde postmenopauze voor jou kan zijn en hoe je dit vorm kan geven.

Menopauze consulenten in ons team

Heb je nog vragen of wil je liever meteen een afspraak maken?
Aarzel dan vooral niet om ons te contacteren.

Kies een menopauze consulent uit het Traject team: Of bekijk het hele Traject team.

Wij streven we er naar om altijd de beste oplossing voor uw situatie te vinden. Het team bij Traject is zorgvuldig samengesteld om u ook bij te kunnen staan bij andere aspecten van de situatie of het probleem waar u met onze psychologen en psychotherapeuten aan wil werken.

Vanuit deze visie bekijken we bij Traject een probleem altijd als een geheel.