Groepspraktijk met psychologen, psychotherapeuten, relatietherapeuten, seksuologen, bemiddelaars en coachen op de grens van Leuven met Kessel-lo en Heverlee.
Groepspraktijk met psychologen en therapeuten in Leuven.
team > Hasse Forceville

Hasse Forceville - Groepspraktijk Leuven

Seksuoloog Hasse Forceville
Hasse Forceville - seksuologe, relatietherapeute
E-mail: hasse[SPAM-BESCHERMING-VERWIJDER-DIT]praktijk[SPAM-BESCHERMING-VERWIJDER-DIT]-traject
Telefoon: 0492/93.09.23
Adres: groepspraktijk Traject - Tiensesteenweg 1, 3010 Kessel-Lo (Leuven)
Wegbeschijving: open onze contact pagina, of toon op kaart vanuit Leuven, Kessel-Lo, Heverlee of te voet van Leuven station

Seksuoloog 

Voor veel mensen is seks een belangrijk onderdeel van hun leven en een essentiële manier om intimiteit te beleven als koppel. Maar seks is, in tegenstelling tot wat we meestal in films zien of in boeken lezen, niet altijd eenvoudig. Op eender welke leeftijd kan je moeilijkheden tegenkomen op seksueel vlak, en dat kan een zware impact hebben op je relatie en je eigen welzijn. 

Je kan bijvoorbeeld worstelen met verminderd verlangen, of net het gevoel hebben dat je te veel naar seks verlangt, moeite hebben met opwinding (erectie en vochtig worden), moeilijk tot orgasme komen of net te snel tot orgasme komen, pijn ervaren tijdens het vrijen, of in het algemeen niet tevreden zijn met je seksleven en/of met vragen zitten over seksualiteit.

Ik ga graag samen met jou (en je partner) op zoek hoe we die zorgen kunnen verlichten en kijken hoe jij (en je partner) je seksleven opnieuw op een fijne manier kunnen beleven. Ik vertrek hierbij van jouw ervaring en wat jij belangrijk vindt bij seks. Iedere beleving van seks is uniek, en dus is elk traject ook uniek. 

Psycholoog - Relatietherapeut (in opleiding)

Seks staat niet los van de relatie en de relatie staat niet los van seks, en in het algemeen is de relatie met je partner ook belangrijk om je goed in je vel te voelen. Voor veel mensen is hun partner niet alleen een belangrijke steun en toeverlaat om met de uitdagingen van het leven om te gaan, maar ook iemand met wie ze plezier kunnen beleven en mooie herinneringen opbouwen. Als je merkt dat de verbinding met je partner zoek raakt, om welke reden dan ook, kan dat dan ook erg ontwrichtend zijn. 

Als relatietherapeut ga ik graag samen met jou en je partner op pad om die verbinding te herstellen. Een pasklare oplossing daarvoor heb ik niet, maar ik probeer graag mee te ontrafelen waar jullie mekaar zijn kwijtgeraakt en wat er nodig is om de connectie opnieuw aan te gaan.

Binnen het kader van onze groepspraktijk Traject word ik ook actief bijgestaan door een team van collega therapeuten, coachen en bemiddelaars. Hierdoor kunnen wij je als team ook professionele ondersteuning bieden voor andere aspecten van je situatie, als dit nodig zou zijn.

Hasse Forceville

Tijdens met opleiding psychologie raakte ik geboeid door systemische therapie. Het idee dat problemen maar ontstaan binnen een bepaalde context en eigenlijk enkel een probleem zijn als het zo ervaren wordt door (leden van) het gezin of het koppel zelf. Vooral het vertrekken vanuit de beleving van de verschillende betrokkenen sprak me hierbij aan. 

Ik besloot me nog verder te specialiseren in een thema dat in het bijzonder tussen twee verschillende mensen gebeurt: seks. Beiden hebben hun eigen elk hun eigen verhaal, eigen ervaringen, een eigen geschiedenis en toch kunnen ze samen iets beleven met datgene dat net helemaal uniek van henzelf is, namelijk hun lichaam. Mijn missie is om mensen te ondersteunen om de verbinding met elkaar (opnieuw) te vinden. Hiervoor school ik me nog bij in de relatie- en gezinstherapie. 

Opleiding en ervaring

  • Seksuoloog bij Praktijk Traject |  vanaf 2023
  • Vierjarig postgraduaat Relatie- en Gezinstherapie (KU Leuven) |  vanaf 2023
  • Master Seksuologie (KU Leuven) | 2021-2023
  • Homestart vrijwilliger opvoedingsondersteuning | 2022-heden
  • Master Klinische Psychologie (KU Leuven) | 2019-2021