Groepspraktijk met psychologen, psychotherapeuten, relatietherapeuten, seksuologen, bemiddelaars en coachen op de grens van Leuven met Kessel-lo en Heverlee.
Groepspraktijk met psychologen en therapeuten in Leuven.
team > Hasse Forceville

Hasse Forceville - Groepspraktijk Leuven

Seksuoloog Hasse Forceville
Hasse Forceville - seksuologe, relatietherapeute
OPGELET: contacteer me bij voorkeur via e-mail
E-mail: hasse[SPAM-BESCHERMING-VERWIJDER-DIT]praktijk[SPAM-BESCHERMING-VERWIJDER-DIT]-traject
Telefoon: 0492/93.09.23
Adres: groepspraktijk Traject - Tiensesteenweg 1, 3010 Kessel-Lo (Leuven)
Wegbeschijving: open onze contact pagina, of toon op kaart vanuit Leuven, Kessel-Lo, Heverlee of te voet van Leuven station

Individuen en koppels kunnen bij mij terecht met seksuele en/of relationele zorgen. Ik werk daarbij vanuit een systeemtherapeutisch kader. Systemische psychotherapie vertrekt vanuit de idee dat een individu functioneert binnen een bepaalde context of systeem, zoals een partnerrelatie. Bij koppeltherapie ligt mijn focus op werken aan interacties tussen partners om de (relationele en seksuele) verbinding te ondersteunen, maar ook individuen zijn welkom bij mij met hun bezorgdheden. 

Seksuoloog 

Voor veel mensen is seks een belangrijk onderdeel van hun leven en een essentiële manier om intimiteit te beleven als koppel. Maar seks verloopt, in tegenstelling tot wat we in films zien of in boeken lezen, niet altijd zoals we verlangen. Op eender welke leeftijd kan je moeilijkheden tegenkomen op seksueel vlak, en dat kan een zware impact hebben op je relatie en je eigen welzijn. 

Je kan bij mij terecht met seksuele zorgen zoals verminderd verlangen, of net te veel naar seks verlangen, moeite met opwinding (erectie en vochtig worden), moeilijk tot orgasme komen of net te snel tot orgasme komen, pijn ervaren tijdens het vrijen, of in het algemeen ontevredenheid over je seksleven en/of vragen over je seksualiteit.

Ik ga graag samen met jou (en je partner) op zoek hoe jij (en je partner) je seksleven op een fijnere manier kunnen beleven. Ik vertrek hierbij vanuit jullie ervaring en wat jullie belangrijk vinden bij seks. Ik zoek vooral mee hoe jullie daarin beter op elkaar kunnen afstemmen. Iedere beleving van seks is uniek, en dus is elk traject ook uniek. 

Relatietherapeut (i.o.)

Partners hebben elk een eigen geschiedenis en hebben vaak andere behoeften en andere gevoeligheden in de relatie. Ze hebben elk hun eigen verhaal, met mooie maar ook pijnlijke ervaringen. Dat vraagt met andere woorden veel afstemming naar elkaar toe. Soms lukt die afstemming niet meer goed, om eender welke reden, en raken koppels vast in bepaalde patronen waarin ze elkaar kwetsen ondanks dat ze van elkaar houden. Soms is het vertrouwen in de ander gebroken. Eenzaamheid en frustratie komen in de plaats van verbinding. 

Als relatietherapeut ga ik graag samen met jou en je partner op pad om mee te ontrafelen welke onvervulde behoeften er in die patronen geschuild zitten. We zoeken daarbij uit hoe jullie die behoeften op een meer verbindende manier aan elkaar kunnen communiceren, opdat jullie mekaar weer kunnen vinden. 

Psycholoog - Pyschotherapeut (i.o.)

Ook individuen zijn bij mij welkom met hun relationele bezorgdheden, zoals het verwerken van een relatiebreuk, eenzaamheid, ervaringen van (seksueel) misbruik, onzekerheid, ontrouw, … Ik werk daarbij systeemtherapeutisch. We kijken samen terug naar ervaringen met betekenisvolle anderen in jouw leven om beter te begrijpen hoe je de dingen nu beleeft, maar werken ook in het hier-en-nu. 

Binnen het kader van onze groepspraktijk Traject word ik ook actief bijgestaan door een team van collega therapeuten, coachen en bemiddelaars. Hierdoor kunnen wij je als team ook professionele ondersteuning bieden voor andere aspecten van je situatie, als dit nodig zou zijn.

Hasse Forceville

Tijdens mijn opleiding psychologie raakte ik geboeid door systemisch werken, met een focus op interacties en relaties tussen mensen, meer dan moeilijkheden te benaderen als een individueel probleem. Ik besloot me nog verder te specialiseren in een thema dat in het bijzonder tussen twee verschillende mensen gebeurt: seks. Eigenlijk is het heel bijzonder dat we, met ons lichaam dat zo erg verschilt van dat van de andere, zoiets fijns en verbindends kunnen beleven samen. Maar dat vergt veel afstemming, en dat is niet altijd gemakkelijk, weet ik zelf uit ervaring. 

Mijn missie is dan ook om mensen te ondersteunen om de verbinding met elkaar (opnieuw) te vinden. Wat daarvoor nodig is, en hoe dat gebeurt, zoek ik graag samen met jullie uit.

Opleiding en ervaring

  • Seksuoloog bij Praktijk Traject |  vanaf 2023
  • Vierjarig postgraduaat Relatie-, Gezins- en Systeemtherapie (KU Leuven) | vanaf 2023
  • Master Seksuologie (KU Leuven) | 2021-2023
  • Homestart vrijwilliger opvoedingsondersteuning | 2022-2023
  • Master Klinische Psychologie (KU Leuven) | 2019-2021