Groepspraktijk met psychologen, psychotherapeuten, relatietherapeuten, seksuologen, bemiddelaars en coachen op de grens van Leuven met Kessel-lo en Heverlee.
Groepspraktijk met psychologen en therapeuten in Leuven.
team > Hazel Van Dael

Hazel Van Dael - Groepspraktijk Leuven

Hazel Van Dael, Psychologe en relatietherapeute
Hazel Van Dael - psychologe, relatietherapeute
OPGELET: Voor een eerste afspraak, stuur me bij voorkeur een mail met je nummer. Ik bel je zo snel mogelijk op om een consultatie in te plannen.
E-mail: hazel[SPAM-BESCHERMING-VERWIJDER-DIT]praktijk[SPAM-BESCHERMING-VERWIJDER-DIT]-traject
Telefoon: 0477/28.42.28
Adres: groepspraktijk Traject - Tiensesteenweg 1, 3010 Kessel-Lo (Leuven)
Wegbeschijving: open onze contact pagina, of toon op kaart vanuit Leuven, Kessel-Lo, Heverlee of te voet van Leuven station

Psycholoog

Als psycholoog werk ik binnen het oplossingsgerichte kader. Dit betekent dat er eerst wordt gekeken naar wat je graag zou willen bereiken met de therapie. Daarna wordt er gezocht naar de hulpbronnen die je een stapje dichter kunnen brengen bij het bereiken van dit scenario. Dit kunnen persoonlijke eigenschappen zijn die je kunt leren inzetten of belangrijke personen in je leven die het probleem verlichten. Door een ander perspectief in te nemen omtrent de situatie, kun je kleine lichtpuntjes opmerken die er eerst niet leken te zijn. Op deze manier zie je niet alleen de klachten, maar ook de krachten die je zelf bezit.

Hiernaast sta ik voor authenticiteit, oprechtheid en openheid. Ik zie therapie als een wisselwerking tussen twee individuele personen. Het is dus belangrijk dat beiden zichzelf kunnen zijn in de therapieruimte. Ik ga opzoek naar wat je nodig hebt in de therapie om je veilig te kunnen voelen. Iedereen heeft specifieke behoeften en een aanpak die voor hem of haar het beste werkt. Ik wil te weten komen welke aanpak het beste is voor jou, zodat we de therapie kunnen aanpassen aan jou als individu.

Je kan bij mij terecht voor verschillende uiteenlopende problematieken, zoals stress, piekerklachten, depressieve symptomen, angsten, burn-out, rouwverwerking, perfectionisme, slaapproblemen... Maar ook gewoon wanneer het even niet meer meezit, probeer ik samen naar oplossingen te zoeken.

Relatietherapeut

Een vangnet hebben we allemaal nodig, vooral op moeilijkere momenten. Familie en vrienden, maar vooral een partner bieden je dit vangnet. Maar wat als er gaten lijken te zitten in dit vangnet? Wat als het even wat minder gaat tussen jullie en jullie daardoor niet meer de steun bij elkaar vinden die je nodig hebt?

In de moderne maatschappij wordt het ideaalbeeld geschetst dat het altijd goed moet gaan. Je moet er goed uitzien, altijd vrolijk zijn en de ideale relatie hebben. Jammer genoeg is dit niet de realiteit. Niet alleen moeilijkheden in de relatie, maar ook persoonlijke problemen van één van de partners, hebben een impact op beide individuen. Een relatie bestaat uit het continu afstemmen op elkaars noden. Als relatietherapeut i.o. ga ik met jullie mee op zoek naar deze afstemming.
Hierbij maak ik gebruik van de meest recente theoretische en praktische kennis, aangezien ik mezelf tot op heden aan het specialiseren ben in de systemische relatietherapie.
 

Binnen het kader van onze groepspraktijk Traject word ik ook actief bijgestaan door een team van collega therapeuten, coachen en bemiddelaars. Hierdoor kunnen wij je als team ook professionele ondersteuning bieden voor andere aspecten van je situatie, als dit nodig zou zijn.

Hazel Van Dael

Tijdens mijn opleiding als psycholoog interesseerde ik me vooral in 'het begrijpen van de mens'. Hoe komt het dat niet iedereen zich hetzelfde voelt en gedraagt? Wat maakt dat het leven voor de ene persoon gemakkelijker aanvoelt dan voor de andere? En vooral, wat kan er op moeilijkere momenten echt helpen? Eén pasklaar antwoord heb ik jammer genoeg nog niet gevonden, maar een luisterend oor bieden lijkt me wel een vertrekpunt. Het is een cliché, maar praten helpt.
Door tot deze simpele conclusie te komen, is mijn interesse in het geven van therapie alleen maar vergroot. Als jonge en gedreven psycholoog wil ik er vooral zijn voor anderen en dit luisterend oor bieden.

Wanneer ik niet aan het werk ben, voel ik me het beste als ik kan afspreken met vrienden en familie om gezellig te tafelen of terrasjes te doen in Leuven. Ook houd ik van reizen en andere culturele uitstapjes. Naast deze hoogtepunten heb ik, net als iedereen, soms ook te maken met de uitdagingen en hindernissen van het leven. De druk en snelheid van onze maatschappij doen ons allemaal wel eens wankelen. Deze momenten leren me hoe belangrijk het is om tijd voor jezelf te nemen. Een steunend netwerk is dan nodig, maar ook mild zijn voor jezelf is dan van onschatbare waarde. Dit zijn niet enkel waarden die ik probeer mee te geven in therapie, maar waar ik zelf ook naar streef.
 

Opleiding en ervaring

•    Psycholoog bij Traject | vanaf 2023
•    Postgraduaat systemisch werken met paren (UCLL en Interactie Academie) | vanaf 2023
•    Psycholoog i.o. bij Intra-Extra Aarschot | 2022-2023
•    Master in de klinische psychologie (KU Leuven) | 2021-2023
•    Observatiestage in de slaapkliniek van UZA |  2021
•    Bachelor in de psychologie (KU Leuven) | 2018-2021