Groepspraktijk met psychologen, psychotherapeuten, relatietherapeuten, seksuologen, bemiddelaars en coachen op de grens van Leuven met Kessel-lo en Heverlee.
Groepspraktijk met psychologen en therapeuten in Leuven.
team > Elke Kestens

Elke Kestens - Groepspraktijk Leuven

Elke Kestens, psychologe in Leuven en Kessel-lo
OPGELET: contacteer me bij voorkeur per email
E-mail: elke[SPAM-BESCHERMING-VERWIJDER-DIT]praktijk[SPAM-BESCHERMING-VERWIJDER-DIT]-traject
Telefoon: 0486/07.77.15
Adres: groepspraktijk Traject - Tiensesteenweg 1, 3010 Kessel-Lo (Leuven)
Wegbeschijving: open onze contact pagina, of toon op kaart vanuit Leuven, Kessel-Lo, Heverlee of te voet van Leuven station

Psycholoog

Ik ben Elke, een psycholoog voor volwassenen en adolescenten (vanaf 16 jaar). Je kan bij mij terecht met depressieve klachten, faalangst, verslaving, burnout, perfectionisme, misofonie of overgevoeligheid  (hypersensitiviteit). Ik luister met oprechte empathie en interesse naar je verhaal en denk verder met je mee. Gaandeweg zoeken we op die manier samen naar jouw mentaal welzijn en draagkracht. 

Thema's om samen te bekijken

 • Voel je je niet goed in je eigen vel of loopt het momenteel mentaal zwaar? Heb je moeilijke emoties te dragen of te verwerken? Ik heb al verschillende jaren ervaring met begeleiding van mensen die worstelen met depressie of burnout. Het kan voelen als een diepe put waar je in zit. Dan help ik je graag de moeilijke emoties dragen of stap voor stap weer uit de put naar boven klimmen. 
   
 • Zelfzorg is een belangrijk thema voor mij. Waar komen je angsten en je spanningen vandaan en hoe kan je jezelf naar meer rust en effectiviteit sturen? Zo kan je leren weer rustiger te functioneren op het werk of in je gezin, je energie terug te vinden of beter te doseren. Vaak wachten mensen lang om hulp te zoeken. Door op tijd je balans te herstellen, kan een burnout of depressie vaak vermeden worden, door bijvoorbeeld je perfectionisme in de spotlights te zetten of je negatieve denken om te buigen. Daarnaast ben ik opgeleid in mindfulness en meditatietechnieken. Als je wil en er voor openstaat, leer ik het je graag aan, als ondersteuning in het groeiproces.
   
 • Ik heb de kans gehad om op een afdeling verslavingszorg te werken. Dankzij de openheid van de patiënten, heb ik veel inzicht gekregen in de achterliggende problematiek en de moeilijkheid van het stoppen met gebruiken. Bij deze een warme oproep naar mensen die graag hun verslavingsgedrag willen aanpakken. Ik bekijk het graag eens samen, want ik heb geleerd hoe zwaar het is om de afhankelijkheid alleen te bestrijden. Welke gewoontes staan in de weg? Hoe bouw je de piekergedachten om? Hoe herstel je de banden met je omgeving of welke emoties van schuld of schaamte staan er in de weg? Vaak spelen ook boeiende existentiële vragen rond het waarom van het bestaan. Ik praat er graag met je over. 
   
 • Ook misofonie ligt me nauw aan het hart. Mensen met misofonie worden kwaad van geluiden, haten het wanneer mensen in hun omgeving bepaalde eetgeluiden maken. Ik heb het zelf gehad, en heb er enkele jaren onderzoek naar gedaan. Veel literatuur, praten met lotgenoten en samenwerking in een wetenschappelijk onderzoeksteam, hebben me de nodige opening en inzichten gegeven het bij mezelf te behandelen. Ik kijk graag samen met jou hoe we dit draaglijk kunnen maken.

Binnen het kader van onze groepspraktijk Traject word ik ook actief bijgestaan door een team van collega therapeuten, coachen en bemiddelaars. Hierdoor kunnen wij je als team ook professionele ondersteuning bieden voor andere aspecten van je situatie, als dit nodig zou zijn.

Elke Kestens

Oorspronkelijk met een diploma van wiskundige op zak, ben ik doorheen mijn loopbaan als teamleider meer en meer geboeid geraakt door de persoonlijke mentale processen van de mensen rond mij. Het zien opgroeien van mijn 3 kinderen tot zelfstandige, authentieke personen van ondertussen 16, 18 en 20, wakkerde die interesse nog meer aan. Zo ben ik opnieuw naar de universitaire schoolbanken getrokken om alsnog een diploma als klinisch psycholoog te behalen. Ondertussen gaf ik les aan volwassenen in verschillende organisaties en scholen rond preventie van burnout, zelfzorg, communicatiestijlen en leiderschap. Dat allemaal samen heeft me tot een enthousiaste, mature, luisterende psycholoog gemaakt, gestructureerd en met oog voor opvolging van ieders proces. 

Vandaag sta ik klaar om jou de hulp te verlenen die je zoekt.

Opleiding en ervaring

 • Therapie en diagnostiek op de afdeling verslavingszorg in psychiatrisch ziekenhuis UPC KULeuven (Kortenberg, 2021-2022)
 • Onderzoek naar de betekenis van misofonie in samenwerking met Professor Ilse Van Diest, Gezondheidspsychologie KULeuven (2021-2022)
 • Master in de Klinische Psychologie - KULeuven (2017-2022)
 • Enthousiaste spreker op inspiratiesessies in allerlei soorten organisaties: op interactieve manier mensen laten inzien hoe ze via kleine tips en overleg zichzelf veerkrachtiger maken, hun time management weer in handen nemen en voor zichzelf leren zorgen
 • Geven van groepstrajecten "zelfzorg", “time management”, “leiderschap” in organisaties - samen op zoek gaan naar een manier van werken die de werknemers sterker en veerkrachtiger maakt in de huidige organisatie & maatschappij
 • Literatuurstudies rond Stresshantering en burnoutpreventie - Theo Compernolle, Effectief leiderschap - Stephen Covey (2015-2016)
 • Opleiding coaching & feedback geven – Training and Coaching Square (2015)
 • Change management champion “From Good to Gold” - Senn Delaney (2014)
 • MBTI Specialist certificatie - OPP België (2012)
 • Opleiding Leiderschap en verandering in de 21ste eeuw - Peter De Prins (2011)