Groepspraktijk met psychologen, psychotherapeuten, relatietherapeuten, seksuologen, bemiddelaars en coachen op de grens van Leuven met Kessel-lo en Heverlee.
Groepspraktijk met psychologen en therapeuten in Leuven.
team > Tinne Haesendonck

Tinne Haesendonck - Groepspraktijk Leuven

Tinne Haesendonck, Seksuoloog en relatietherapeut
Tinne Haesendonck - seksuoloog, relatietherapeut.
OPGELET: stopt binnenkort bij Traject (geen nieuwe clienten meer)
E-mail: tinne[SPAM-BESCHERMING-VERWIJDER-DIT]praktijk[SPAM-BESCHERMING-VERWIJDER-DIT]-traject
Adres: groepspraktijk Traject - Tiensesteenweg 1, 3010 Kessel-Lo (Leuven)
Wegbeschijving: open onze contact pagina, of toon op kaart vanuit Leuven, Kessel-Lo, Heverlee of te voet van Leuven station

Klinisch seksuologe en Relatietherapeut

Als seksuologe begeleid ik individuen en koppels met seksuele en relationele moeilijkheden. Allerhande problemen en bezorgdheden kunnen worden besproken, ongeacht of je alleenstaande bent of een relatie hebt. Ik maak uitvoerig de tijd om de persoon die bij mij op gesprek komt te leren kennen in zijn totaliteit. Zo zal ik de begeleiding trachten af te stemmen op de unieke persoon die voor mij zit. Ook bij koppels kijk ik naar de individuele personen en daarnaast wil ik graag meekijken naar hoe jullie de (seksuele) relatie tot stand brachten en momenteel vormgeven. Zo wordt bijgevolg elke begeleiding uniek en kan een heel eigen proces worden aangegaan.

Ik vind het boeiend om mensen te ontmoeten en samen te zoeken naar een positieve richting. Door op zoek te gaan naar wie de persoon is naast het probleem-verhaal, komen er sterktes aan het licht waarmee we op een constructieve manier aan de slag kunnen gaan. Ik zoek hierbij steevast naar de mogelijke beïnvloedingen die de bredere omgeving (familie, vrienden, de maatschappij) uitoefenen. Daarnaast vind ik het belangrijk om stil te staan bij het menselijke lichaam en de invloed die deze uitoefent op de persoon en de relatie.

Binnen het kader van onze groepspraktijk Traject word ik ook actief bijgestaan door een team van collega therapeuten, coachen en bemiddelaars. Hierdoor kunnen wij je als team ook professionele ondersteuning bieden voor andere aspecten van je situatie, als dit nodig zou zijn.

Tinne Haesendonck

Als kind wist ik al dat als ik later 'groot zou zijn' ik een beroep zou gaan uitoefenen om mensen te helpen. Tijdens de humaniora koos ik bewust voor humane wetenschappen en daar groeide mijn voorliefde voor de binnenkant van de mens. De keuze voor verpleegkunde was evident gezien ik ook gefascineerd ben door (menselijke) biologie. Tijdens deze opleiding hoorde ik voor het eerst over seksuologie. Het leek me geweldig om een combinatie van menselijke psychologie, sociologie en biologie te bestuderen. Bovendien interesseren liefdesrelaties en de levensloop van een gezin me al zolang ik me kan herinneren.

Ik werkte een tijdje in de geestelijke gezondheidszorg als psychiatrisch verpleegkundige. Hier leerde ik dat het leven soms erg complex en (te) moeilijk kan worden. Ik zag eveneens hoe jongeren en volwassenen, ondanks alles, het hoofd terug boven water krijgen door met zichzelf en hun gezin aan de slag te gaan. Hier haalde ik de inspiratie om mezelf verder te vormen als seksuologe en therapeut door bijkomende opleidingen te volgen.

Het werken met diagnoses is me niet vreemd, edoch maak ik er een punt van om in de eerste plaats met mensen aan de slag te gaan en niet met het etiketje.

Opleiding en ervaring

Ervaring:

 • Seksuoloog en relatietherapeut bij Groepspraktijk Traject, 2015 tot heden. 
 • Seksuoloog en relatietherapeut bij Indigo vzw Mechelen, 2015 - 2016.
 • Seksuoloog en gezins- en relatietherapeut bij Het Appèl te Mechelen, 2014 - 2015.
 • Seksuoloog bij Groepspraktijk Leuven, 2013 - 2015.
 • Psychiatrisch verpleegkundige, Universitair psychiatrisch centrum KULeuven campus Kortenberg, 2012 - 2015 en 2016 - 2020. 

Opleidingen

 • Psychotherapie opleiding: relatie- en gezinstherapie. Rapunzel vzw, 2016 - 2020.
 • Emotionally focused therapy: Externship, okt. 2015.
 • Counselor in de systeemtherapie: relatietherapie en gezinsbegeleiding. Interactie Academie, 2013 - 2015.
 • Systeemgerichte inspiraties voor hulpverleners. Interactie Academie (3 dagen) 2013.
 • Master in de Seksuologie. Katholieke Universiteit Leuven, 2009-2012.
  Verhandeling: Seksueel psychofysiologisch onderzoek doorheen de geschiedenis.
 • Bachelor in de Verpleegkunde. Katholieke Hogeschool Leuven, 2006-2009.
 • Humane wetenschappen. Heilig Hartinstituut Heverlee, 2000-2006.

Varia

 • Lid van de VVS - Vlaamse vereniging voor Seksuologie. 
 • Lid van de BVRGS - Belgische vereniging voor Relatie en Gezinstherapie en Systeemcounseling.
naar boven