Groepspraktijk met psychologen, psychotherapeuten, relatietherapeuten, seksuologen, bemiddelaars en coachen op de grens van Leuven met Kessel-lo en Heverlee.
Groepspraktijk met psychologen en therapeuten in Leuven.
team > Liesbeth Hidalgo

Liesbeth Hidalgo - Groepspraktijk Leuven

Liesbeth Hidalgo, Seksuoloog
Liesbeth Hidalgo - seksuoloog.
E-mail: liesbethhidalgo[SPAM-BESCHERMING-VERWIJDER-DIT]praktijk[SPAM-BESCHERMING-VERWIJDER-DIT]-traject
Telefoon: 0476/43.83.85
Adres: groepspraktijk Traject - Tiensesteenweg 1, 3010 Kessel-Lo (Leuven)
Wegbeschijving: open onze contact pagina, of toon op kaart vanuit Leuven, Kessel-Lo, Heverlee of te voet van Leuven station

Seksuoloog

Als seksuologe begeleid ik zowel individuen als koppels met seksuele en relationele zorgen.

Seksualiteit en seks is voor veel mensen een bron van genot en verbinding. Maar het beleven van seksualiteit is steeds in beweging. Dit is een positief en zinvol proces, maar iedereen kan wel eens ergens tegenaan lopen. Zit je met twijfels, gedrag dat je als storend ervaart, moeilijkheden in communicatie met je seksuele partner of andere zorgen? Ik begeleid je graag in jouw proces naar een seksualiteitsbeleving waarbij jij je goed voelt.

Je seksualiteit en seksualiteitsbeleving kaderen zich ook in een bredere context. Ik houd rekening met de invloed van de bredere samenleving, je sociale netwerk, jouw directe leefwereld en jouw lichamelijkheid. Het is niet altijd nodig dit expliciet deel van de therapie te maken. In samenspraak met jou wordt beslist wat we bespreken en wat niet.

Mijn stijl kenmerkt zich door een rustige en belevingsgerichte aanpak. Wat je kan verwachten is een taboeloze sfeer waarin aandacht wordt gegeven aan je zorg en waarin we samen op zoek gaan naar een begeleiding op maat.

Binnen het kader van onze groepspraktijk Traject word ik ook actief bijgestaan door een team van collega therapeuten, coachen en bemiddelaars. Hierdoor kunnen wij je als team ook professionele ondersteuning bieden voor andere aspecten van je situatie, als dit nodig zou zijn.

Liesbeth Hidalgo

Met een achtergrond in filosofie en psychologie staan voor mij nieuwsgierigheid en een open blik centraal in mijn dagdagelijks en professioneel leven. Een stevige dosis oplossingsgerichtheid erbij maakt dat ik ook concreet aan de slag ga met hulpvragen van mensen. Ik ben geboeid door seksualiteit en alles wat daarbij komt kijken net omdat het een zogenaamd privé, soms obscuur en bovenal vaak kwetsbaar thema is.

De ervaring leert dat seksualiteit en andere thema’s vaak zeer nauw samen gaan. Om meer verdieping te kunnen bieden en ook te groeien in relatie- en gezinstherapie volg ik een systeempsychotherapie opleiding.

Opleiding en ervaring

Ervaring:

  • Seksuoloog en relatietherapeut i.o. bij groepspraktijk Traject, september 2020-heden
  • Seksuoloog bij Medisch Huis de Schalk (Willebroek), oktober 2020-heden
  • Seksuoloog bij Praktijkhuis ’t Pleintje (Willebroek), 2018-september 2020

Opleiding:

  • Verdieping in psychotherapie. Postgraduaat in de relatie-, gezins- en systeempsychotherapie. I.P.R.R., sept 2020-heden
  • Extra info over klinische psychologie en het begeleiden van mensen. Credits: Gedragstherapie, Klinische Psychodiagnostiek, Gevalsstudie en practicum cliëntgerichte en experiëntiële psychotherapie. KU Leuven, 2017-2020
  • Seksuologie: mijn hoofdinteresse. Master in de Seksuologie. KU Leuven, 2014-2017
  • Een basis in de psychologie. Bachelor (ac.) in de Psychologie. KU Leuven, 2013-2015
  • Een brede vorming. Master in de Wijsbegeerte. KU Leuven, 2007-2012

Varia:

  • Lid van de VVS - Vlaamse vereniging voor Seksuologie
naar boven