Groepspraktijk met psychologen, psychotherapeuten, relatietherapeuten, seksuologen, bemiddelaars en coachen op de grens van Leuven met Kessel-lo en Heverlee.
Groepspraktijk met psychologen en therapeuten in Leuven.
team > Els Van Stappen

Els Van Stappen - Groepspraktijk Leuven

Els Van Stappen, Seksuoloog
Els Van Stappen - seksuoloog
E-mail: els[SPAM-BESCHERMING-VERWIJDER-DIT]praktijk[SPAM-BESCHERMING-VERWIJDER-DIT]-traject
Telefoon: 0478/97.75.70
Adres: groepspraktijk Traject - Tiensesteenweg 1, 3010 Kessel-Lo (Leuven)
Wegbeschijving: open onze contact pagina, of toon op kaart vanuit Leuven, Kessel-Lo, Heverlee of te voet van Leuven station

Seksuoloog

Relaties hebben een heel grote impact op ons welzijn. Wanneer een relatie harmonieus verloopt, is deze een bron van energie, voldoening en vreugde. Wanneer een relatie stroef loopt, kan deze echter zorgen voor enorme hoeveelheden stress en chaos in ons leven.

Seksualiteit speelt vaak een belangrijke rol in ons leven, en uitdagingen op seksueel vlak kunnen een grote weerslag hebben op ons welzijn en op onze (romantische) relaties. Heel wat mensen krijgen in de loop van hun leven te maken met deze uitdagingen, zowel op individueel als op relationeel vlak. Het is vaak moeilijk om hiervoor hulp te zoeken omwille van het taboe dat nog steeds heerst rond seksualiteit. Tijdens mijn therapiesessies worden deze vaak complexe vraagstukken bespreekbaar gemaakt en werken we samen aan verbetering.

Binnen het kader van onze groepspraktijk Traject word ik ook actief bijgestaan door een team van collega therapeuten, coachen en bemiddelaars. Hierdoor kunnen wij je als team ook professionele ondersteuning bieden voor andere aspecten van je situatie, als dit nodig zou zijn.

Els Van Stappen

Mijn wens als therapeute is om mensen te begeleiden en te ondersteunen in het tegenkomen van hun uitdagingen. Omwille van mijn vooropleiding geneeskunde heb ik een uitgebreide kennis van de verschillende vlakken van het menselijk functioneren, zowel lichamelijk als psychologisch. In mijn opleiding in de seksuologie breidde ik mijn kennis uit over het belang van seksualiteit en intimiteit voor individueel en relationeel welzijn.

Aan de hand van mijn opleiding in genderstudies leerde ik over de impact van onze omgeving en de samenleving op onze relaties en onze levens. Deze achtergrond ondersteunt het samenwerken met mensen, ook buiten een heteronormatief kader. In onze sessies werken we samen aan een hogere tevredenheid op relationeel en seksueel vlak. Thema's als liefde, communicatie, intimiteit, lichamelijkheid en seksualiteit staan bij mij centraal. We vertrekken steeds vanuit jouw of jullie noden en hulpvraag en werken samen naar jouw of jullie doelstellingen toe.

Opleiding en ervaring

Ervaring

  • Seksuoloog bij Traject, 2022
  • Seksuoloog bij In Harmonie Diest, 2021 tot heden
  • Arts bij Kind en Gezin, 2019 tot heden

Opleiding

  • Jaaropleiding integratieve Koppeltherapie. Educatieve Academie, 2021-2022
  • Master in de Gender en Diversiteit. Universiteit Gent, 2020-heden
  • Master in de Seksuologie. Katholieke Universiteit Leuven, 2018-2021
  • Bachelor en Master in de Geneeskunde. Katholieke Universiteit Leuven, 2012-2019

Varia

  • Lid van de VVS - Vlaamse Vereniging voor Seksuologie