Groepspraktijk met psychologen, psychotherapeuten, relatietherapeuten, seksuologen, bemiddelaars en coachen op de grens van Leuven met Kessel-lo en Heverlee.
Groepspraktijk met psychologen en therapeuten in Leuven.
team > Liesbeth Janse

Liesbeth Janse - Groepspraktijk Leuven

Liesbeth Janse, Jungiaanse psychotherapeute
Liesbeth Janse - Jungiaanse psychotherapeute.
OPGELET: geen nieuwe aanmeldingen meer mogelijk !
E-mail: liesbeth[SPAM-BESCHERMING-VERWIJDER-DIT]praktijk[SPAM-BESCHERMING-VERWIJDER-DIT]-traject
Telefoon: 0468/41.39.53
Adres: groepspraktijk Traject - Tiensesteenweg 1, 3010 Kessel-Lo (Leuven)
Wegbeschijving: open onze contact pagina, of toon op kaart vanuit Leuven, Kessel-Lo, Heverlee of te voet van Leuven station

Jungiaanse psychotherapie

Heb je het gevoel dat je vastgelopen bent in je leven? Is de zin in je leven zoekgeraakt of heb je het gevoel dat je jezelf bent kwijtgeraakt?
Soms lukt het niet om op eigen kracht hieruit te komen en je hoeft het ook niet alleen te doen. Samen kunnen we naar de dieperliggende oorzaken en betekenis van je klachten kijken, zodat je je innerlijke balans kunt (her)vinden.

Voor wie

Wanneer je op een dieper niveau zicht wilt krijgen op jezelf, dan kan Jungiaanse psychotherapie een waardevol middel zijn. De therapie is geschikt voor volwassenen en jongvolwassenen.

Voor psychische klachten zoals depressie, burnout, angsten, trauma, verlies en zingevingsvragen. Gevoelens die ermee gepaard kunnen gaan en die je misschien herkent: 

 • Gevoel van leegte,
 • Eenzaamheid,
 • Zinloosheid,
 • Intens verdriet,
 • Gevoel van waardeloosheid of afgeslotenheid,
 • Vastzitten,
 • Gevoel het niet meer aan te kunnen,
 • Gebroken gevoel of er is iets geknakt,
 • Geen bodem voelen,
 • Kampen met schuld- of haatgevoelens.

Therapie in het kort

'Een depressie is als een dame in het zwart. Als zij zich aandient, stuur haar dan niet weg, maar vraag haar als gast aan tafel en luister naar wat ze te zeggen heeft.' (Carl Gustav Jung)

In de dieptepsychologie worden psychische klachten gezien als signalen van dieperliggende problemen die gehoord willen worden. In de therapie kun je je hiervan bewust worden en de betekenis die achter de klachten schuilgaan gaan begrijpen. Dit brengt een verandering van binnenuit op gang, waardoor de klachten (als signaalfunctie) niet meer nodig zijn en daardoor kunnen verdwijnen. Een dieper inzicht in jezelf ontstaat wat je dichter bij jezelf brengt. Op die manier kun je tegenslagen in je leven (weer) beter dragen en kan je leven rijker aan gaan voelen. 

De kracht van de therapie is het duurzame effect en dat je een persoonlijke groei doormaakt. Het is een therapie voor de ziel. 

Ik maak gebruik van gesprekstechnieken, dromen, tekenen, visualisaties en creatieve uitingsvormen.

Binnen het kader van onze groepspraktijk Traject word ik ook actief bijgestaan door een team van collega therapeuten, coachen en bemiddelaars. Hierdoor kunnen wij je als team ook professionele ondersteuning bieden voor andere aspecten van je situatie, als dit nodig zou zijn.

Liesbeth Janse

Ik ben 38 jaar, getrouwd, moeder en ik heb tot 2017 een praktijk voor psychotherapie gehad in een fijne groepspraktijk in Utrecht in Nederland. Sinds de zomer van 2017 woon ik met mijn gezin in Leuven en ben ik mijn praktijk in Leuven gestart. 

Mijn hart gaat uit naar het ondersteunen van mensen die psychisch in een moeilijke of uitdagende fase van hun leven zitten. Naast mijn therapeutische scholing heb ik een creatieve achtergrond als zangdocente, zangeres en actrice. Deze achtergrond heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van Jungiaans therapeutische kwaliteiten, zoals een open intuïtieve houding, gevoel voor symbooltaal, analytisch vermogen, het aanboren van creativiteit en een verbeeldingskracht die nodig is om je in te leven in de belevingswereld van de cliënt.

Cliënten over Liesbeth en de therapie

'Liesbeth is als therapeut integer en genuanceerd en geeft ook ruimte aan humor in de therapie. De therapie was zeer waardevol voor mij, ik heb mijn balans teruggevonden en sta nu veel meer in mijn kracht.' (vrouw, 27 jr)

'Liesbeth kon zich inleven in mijn belevingswereld, waardoor ik me echt gehoord voelde. De therapie heeft me goed gedaan; ik ben helderder geworden in mezelf, heb meer bewustzijn gekregen over mijn gevoel waardoor ik nu beter voel wat ik wil en daarnaar kan leven. Relaties zijn verbeterd.' (man, 29 jr)

'Liesbeth heb ik als een betrouwbare en stevige therapeut ervaren. Ik voel me rijker en heb een basisvertrouwen in mezelf gevonden.' (vrouw, 63 jr)

'Ik vind haar chill. Ik kon alles zeggen zonder dat het raar gevonden werd. Door de therapie voel ik me steviger en heb ik mezelf veel beter leren kennen.' (meisje, 16 jr)

'Liesbeth is doortastend als het nodig is en ruimte gevend om het zelf te ontdekken. Ik had het gevoel alles te kunnen zeggen, zonder dat ik oordeel ervaarde. De therapie ervaarde ik als niet te hoofdig en niet te emotioneel.' (vrouw, 32 jr)

Opleiding en ervaring

 • Jaaropleiding Traumaverwerking (specialisatie voor therapeuten - Educatieve Academie Antwerpen-Berchem)
 • Zelfstandige therapiepraktijk binnen Praktijk 55 in Leuven
 • Zelfstandige therapiepraktijk binnen groepspraktijk 'De Praktijk Bunnik' (Nederland)
 • Programma 'Aandacht voor jonge moeders' ontwikkeld voor psychologische begeleiding na de zwangerschap
 • 5-jarige postgraduaat Jungiaans analytische therapie (Jungiaans instituut Nijmegen - academie voor dieptepsychologie)
 • Propedeuse Zingeving en spiritualiteit (Hogeschool Geesteswetenschappen Utrecht)
 • 1-jarige postgraduaat Psychosociale Basiskennis (CPION erkend, Instituut Cam Utrecht)
 • Liedjesvoorstellingen ontwikkeld en gespeeld voor kinderen in de grote kinderziekenhuizen in Nederland (ism jeugdtheatergezelschap Theater Terra)
 • Werkzaam als zangdocente, zangeres en actrice. Lesgegeven bij verschillende kunstencentra in Nederland en oa verschillende rollen gespeeld in muziektheaterproducties en televisieseries, zoals in Ciske de Rat de musical (Stage Entertainment), Kikker (Theater Terra) en Topstars (Studio 100).
 • Master Muziektheater (Hogeschool voor de Kunsten Fontys Tilburg)
 • Bachelor Zang lichte muziek (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht)
naar boven