Groepspraktijk met psychologen, psychotherapeuten, relatietherapeuten, seksuologen, bemiddelaars en coachen op de grens van Leuven met Kessel-lo en Heverlee.
Groepspraktijk met psychologen en therapeuten in Leuven.

Creatieve therapie

Als je met woorden moeilijk kan uitdrukken wat er in je omgaat, als je het gevoel hebt dat je nood hebt aan een andere taal.

Creatieve therapie biedt een alternatief voor klassieke psychotherapie waar er vooral gewerkt wordt met de gesproken taal. De kracht van het non-verbale, het creatieve en kunstzinnige "doen" is een werkvorm welke aanvullend is binnen bestaande therapieen. Deze methodiek heeft alles in zich om op een aangename en speelse manier diepgang, een innerlijke verandering en ontwikkeling op gang te brengen.

Tijdens het coachingstraject is er de ervaring van het veruiterlijken van het innerlijk beleefde. Schilderen, tekenen, boetseren, ... en het werken met de stem zijn media welke op een lichte manier worden ingezet. Al schilderend en boetserend oefen je situaties, zoals het omgaan met weerstanden, het trekken van grenzen, het veruitwendigen van verdriet en angst ... Experimenterend worden moeilijke situaties aangepakt en uitgewerkt, dit op een stapsgewijze manier. Je hoeft niet te kunnen tekenen, schilderen of zingen, ieder mens heeft de potentie in zich om creatief te zijn.

In therapie

Hieronder vind je enkele voorbeelden van situaties die vaak aan bod komen tijdens creatieve therapie.

Clienten en clientgroepen op zoek naar ondersteuning in:

Dit zijn slechts enkele voorbeelden, aarzel vooral niet om ons te contacteren als je twijfelt of creatieve therapie ook jouw situatie vooruit zou kunnen helpen.

Creatief therapeuten in ons team

Heb je nog vragen of wil je liever meteen een afspraak maken?
Aarzel dan vooral niet om ons te contacteren.

Kies een creatief therapeut uit het Traject team:

Er zijn op dit moment geen creatief therapeuten meer werkzaam in ons team.

Of bekijk het hele Traject team.

Wij streven we er naar om altijd de beste oplossing voor uw situatie te vinden. Het team bij Traject is zorgvuldig samengesteld om u ook bij te kunnen staan bij andere aspecten van de situatie of het probleem waar u met onze creatief therapeuten aan wil werken.

Vanuit deze visie bekijken we bij Traject een probleem altijd als een geheel.

naar boven