Groepspraktijk met psychologen, psychotherapeuten, relatietherapeuten, seksuologen, bemiddelaars en coachen op de grens van Leuven met Kessel-lo en Heverlee.
Groepspraktijk met psychologen en therapeuten in Leuven.
team > Elke Brosens

Elke Brosens - Groepspraktijk Leuven

Elke Brosens, Loopbaancoach en psychotherapeut
Elke Brosens - loopbaancoach, psychotherapeut.
E-mail: elke[SPAM-BESCHERMING-VERWIJDER-DIT]praktijk[SPAM-BESCHERMING-VERWIJDER-DIT]-traject
Telefoon: 0485/61.22.11
Adres: groepspraktijk Traject - Tiensesteenweg 1, 3010 Kessel-Lo (Leuven)
Wegbeschijving: open onze contact pagina, of toon op kaart vanuit Leuven, Kessel-Lo, Heverlee of te voet van Leuven station

Loopbaancoaching en arbeidscoaching

 • Uitgekeken op je job?
 • Op zoek naar meer werkgoesting?
 • Wil je meer balans tussen je werk en privéleven?
 • Sta je op een kruispunt in je leven en weet je niet goed welke weg in te slaan?
 • Wil je actie ondernemen om je huidige job aantrekkelijker te maken?
 • Heb je last van stress of steven je mogelijks af op een burn-out?
 • Wil je je eigen sterktes en talenten ontdekken en nagaan welk soort werk hierbij aansluit?

Herken je je in één van de vorige vragen dan kom je in aanmerking voor een door de Vlaamse overheid gesubsidieerd traject loopbaanbegeleiding. Met mijn mandaat als loopbaancentrum Amaze-ing kan ik je voor een cheque van 40 euro 4 uur begeleiding aanbieden (maximaal 8 uur). Meer info over dit traject vind je op www.vdab.be/loopbaanbegeleiding

vdab loopbaanbegeleiding

Als loopbaancoach wil ik jou opnieuw goesting doen krijgen in je werk en je leven. Je krachten opnieuw laten ontdekken om met plezier terug aan het werk te gaan. We moeten immers allemaal nog lang aan het werk, beter dus om dat met volle goesting te doen.

Na 16 jaar eigen werkervaring in diverse functies, zowel in geestelijke gezondheidszorg als in de tewerkstellingssector, heb ik een breed inzicht verworven in de complexe interacties tussen werkgever en werknemer en de omgeving. Ook mijn opleiding tot systeemgericht psychotherapeut helpt me in deze begeleidingen.

Ik vertrek hierbij vanuit jouw verhaal en bied maatwerk, geen standaard traject. Samen gaan we voor: je draai terug vinden in je werk, knopen doorhakken, zekerheid en rust in je hoofd vinden, het beste van jezelf naar boven halen, komaf maken met drempels en obstakels op je pad en terug zelfvertrouwen en kracht vinden. Kortom: voor een werkbare carrière, waarin jouw passies en talenten centraal staan en waarbij je een mooie balans vindt met je gezin en je hobby's.

Outplacement

Ben je ontslagen dan heb je in veel gevallen recht op outplacement. Outplacement is het geheel van begeleidende diensten en activiteiten om ontslagen werknemers te helpen bij het vinden van een nieuwe job of bij het opstarten van een activiteit als zelfstandige. Deze begeleiding wordt dan betaald door je werkgever.

Je kan hiervoor ook bij mij terecht, ik beschik over het certo-certificaat, een kwaliteitsgarantie om outplacementtrajecten aan te bieden.

Systeemgericht psychotherapeut

We staan niet alleen in het leven, maar leven in interactie met andere mensen en met de maatschappij. Het is niet alleen de dialoog met de buitenwereld, maar ook onze innerlijke dialoog die ons beïnvloedt.

Als therapeut vertrek ik vooral vanuit die verbondenheid. Ik vertrek niet vanuit een diagnose, maar vanuit jouw verhaal.

In een eerste gesprek bekijken we waarmee ik jou al dan niet kan helpen en of we samen verder gaan. We bekijken wat jou ertoe gebracht heeft om contact op te nemen, wat je al allemaal geprobeerd hebt om het probleem op te lossen en hoe ik je daarin kan helpen.

Het verdere traject is een zoektocht waarin we ons verder verdiepen in jou verhaal om het duidelijker te krijgen en bewuster. Vanuit dit bewustzijn kan er verandering op gang komen bij jezelf en/of in je omgeving.

Naast gesprekstechnieken maak ik ook gebruik van creatieve methodieken tijdens onze ontmoetingen.

Thema's waar ik ervaren in ben:

 • Kinderen van ouders met psychiatrische problemen, zowel kinderen als volwassenen
 • Rouw en verlieservaring
 • Ouderschap, ook in nieuw samengestelde gezinnen
 • Werk en studiekeuze

Binnen het kader van onze groepspraktijk Traject word ik ook actief bijgestaan door een team van collega therapeuten, coachen en bemiddelaars. Hierdoor kunnen wij je als team ook professionele ondersteuning bieden voor andere aspecten van je situatie, als dit nodig zou zijn.

Elke Brosens

Ik ben sinds 1999 aan het werk, eerst als begeleider van gezinssystemen, dan als psychotherapeut voor individuele en gezinsvragen. Specifiek voor kinderen van ouders met psychiatrische problemen leidde ik een project in Vlaams Brabant.

Intussen rondde ik de opleiding tot systeemgericht psychotherapeut met succes af in 2006.

Toen de Vlaamse Overheid startte met het systeem van loopbaancheques trok dat mijn aandacht omdat ik dagelijks ondervond dat werk en de stress daarrond een enorme invloed heeft op het gezinsgebeuren. Ik maakte de overstap naar de tewerkstellingssector om de loopbaanbegeleiding mee vorm te geven.

Tot ik in 2009 zelf in mijn persoonlijk leven erg getroffen door het overlijden van ons zoontje. De individuele hulpverlening werd me te zwaar en ik koos ervoor om professioneel een andere weg in te slaan.

Ik werd diensthoofd en stafmedewerker, in het facilitaire departement van een psychiatrisch ziekenhuis, zo bleef ik toch betrokken bij de evoluties in de geestelijke gezondheidszorg.

Maar uiteindelijk voelde ik mijn eigenlijke kracht terug komen om mensen individueel en in gezinsverband te begeleiden. En dat doe ik nu opnieuw met veel energie.

Doorheen mijn geschiedenis heb ik daarbij veel ervaringen meegenomen die ik nu op een krachtige manier kan inzetten in mijn werk.

Als psychotherapeut ben ik zelf op een heel indringende manier geconfronteerd met afscheid nemen en heb ik intussen veel bijgeleerd over rouw en verlieservaringen. Met die ervaringen wil ik mensen helpen die vast zitten in rouw.

Als loopbaanbegeleider heb ik mee aan de wieg gestaan van de trajecten loopbaanbegeleiding. Ik beschik dan ook over veel bruikbare 'tools' die ik inzet waar nodig. Mijn eigen ervaringen als werknemer, onderzoeker, projectmedewerker, stafmedewerker en diensthoofd helpen uiteraard ook in loopbaantrajecten.

De combinatie psychotherapie/loopbaanbegeleiding en mijn eigen ervaringen als werkende mama geven me ook een enorme bagage om rond verschillende gezinsthema's te werken.

Opleiding en ervaring

Werkervaring:

 • 2017-nu: Zelfstandig outplacementconsulent, loopbaancoach en psychotherapeut
 • 2011-2017: Diensthoofd en stafmedewerker, Alexianen Zorggroep Tienen
 • 2008-2011: Loopbaanbegeleider en jobcoach, GOB De Kiem Aarschot
 • zelfstandig in bijberoep: psychotherapeute en loopbaanbegeleider
 • 2001-2008: Gezinstherapeute en projectmedewerker, CGG VBO Leuven
 • 2000-2001: Individuele- en gezinstherapeute, therapiecentrum Vilvoorde
 • 1999-2000: Gezinsbegeleiding, Netwerkhulpverlening Ter Wende Leuven
 • 1999-2000: Onderzoeker, Centrum voor Bevolkings- en Gezinsstudie Brussel

Opleiding:

 • 2002-nu: diverse studiedagen, o.a. van de Belgische Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie en Systeemcounseling, waar ik ook lid van ben
 • 2008: Korte bacheloropleiding loopbaanontwikkeling en -coaching, Fontys Hogeschool HRM en Psychologie, Nederland
 • 2002-2005: Systeemgerichte psychotherapie, Interactie-Academie Antwerpen
 • 1996-1999: Maatschappelijk assistent, optie maatschappelijk werk, KHLeuven
naar boven